ZZP-hoofdstad

Een oude school die leegstaat? Je kunt er donder op zeggen dat daar binnenkort een broedplaats met creatieve makers zit. Fjallraven Kanken Sale Kids Ieder zichzelf respec­terend hotel heeft een hippe plek waar je kunt werken. nike air max 2017 pas cher Memphis Grizzlies Canotte Denver Nuggets En struikelen over laptop­ snoeren doe je niet meer thuis maar in het café.

 • Air Max 90 Homme
 • NIKE AIR MAX TAILWIND 8
 • Soms lijkt het erop of iedereen zijn thuiswerkdag in de openbare ruimte door­ brengt of dat we allemaal zzp’er zijn gewor­den.

 • Nike Air Huarache Heren wit
 • Dat laatste is een veelvoorkomend misverstand, maar blijkt genuanceerder te liggen; de laptopnomaden zijn vooral erg zichtbaar. adidas yeezy boost 350 hombre Nike Air Max 2016 Goedkoop nike air max 2017 pas cher

 • Nike Air Max 90 Donna Nere
 • nike air huarache hombre

 • Air Max 90 Uomo
 • Een op de vier Zelfstandige, freelancer, ondernemer, een­ pitter en eenmanszaak: er zijn veel lelijke woorden om zelfstandig ondernemers te omschrijven, maar de lelijkste van allemaal is toch wel zzp’er – tevens de meest ge­ bruikte term. Air Jordan 13 En wat is dat nou precies? Laten we beginnen met de definitiekwestie, want de omschrijving ‘Zelfstandige Zonder Personeel’ is niet echt ideaal – waarom ie­mand beschrijven aan de hand van wat hij niet heeft? En door die krakkemikkige de­finitie is de omvang van het fenomeen zzp’er ook lastig in cijfers te vangen. Fjallraven Kanken Pas Cher adidas eqt damskie Clay Matthews Packers Jerseys asics gel nimbus 17 hombre Is een freelancer een zzp’er? Een interimmer? Een oproepkracht? Maar uit de laatste arbeidsenquete uit 2012, waarbij Neder­ landers zelf de vraag beantwoorden of zij zelfstandig zijn, blijkt dat inmiddels bijna 12 procent van de beroepsbevolking zelf­standig werkt, zonder baas. Nike Air Max 2017 Dames New Balance 373 damskie Amsterdam steekt dan nog ver boven het landelijk gemiddelde uit. Asics Gel Nimbus 14 damskie Pierre Garcon Redskins Jerseys Volgens onder­ zoeksbureau O+S van de gemeente was vorig jaar al 23 procent van de werkende bevolking in Amsterdam zelfstandige.

 • NIKE LUNARGLIDE 8
 • College Jerseys Store NCAA Bij­ na een kwart. Nike Air Max 90 męskie Dat is bijna twee keer zo veel als – bijvoorbeeld – Berlijn, toch ook een stad die bekend staat om zijn omvangrijke creatieve – zelfstandig werkende – klasse. nike air max 2016 goedkoop

 • NIKE AIR MAX 2017
 • Scarpe Nike Store Italia Conclusie: Amsterdam is de zzp­hoofdstad van Europa. Wie wil weten hoe de toe­ komst van werken eruit ziet kan het beste een dagje in Amsterdam gaan rondhangen. Maglia Michael Jordan nike tn requin Tussenstop Toch is het niet zo zwart­wit als de statis­ tieken doen vermoeden. nike air max Pierre Spaninks onderzocht met zeven onderzoeksjourna­listen de laatste ontwikkelingen rondom zelfstandigen zonder personeel en beschrijft in Zzp’ers: marktvernieuwers of marktverziekers dat van een tsunami aan zzp’ers zeker geen sprake is. ‘Wel is de maat­schappij duidelijk veranderd en zijn vaste con­tracten niet meer de norm. Asics Baratas

 • NIKE AIR HUARACHE
 • Flexcontracten, tij­delijke aanstellingen en payrollcontracten zorgen voor meer hybride werkenden.

 • Air Jordan Pas cher
 • Vroeger was je óf werknemer, óf zelfstandige, nu zijn carrières veel wisselender.’

  ‘Er is geen tsunami aan zzp’ers’

  Een baan kan dus best een tussenstop zijn, niet per se iets wat je doet tot je pensioen. nike air max 2017 pas cher

 • Nike Air Max 2017 Grigio Uomo
 • Vol­gens Spaninks lijkt het soms misschien of het leger zzp’ers heel erg gegroeid is, maar het aantal zelfstandigen dat fulltime als onderne­ mer aan de slag is, is volgens hem landelijk in twee decennia misschien hooguit verdubbeld.

 • NIKE AIR ZOOM PEGASUS 34
 • ‘Dat noem ik geen tsunami.

 • NIKE AIR HUARACHE
 • Nike Sko Norge De echte tsunami zit hem in de teloorgang van de vaste baan en de toename van tijdelijke arbeidscontracten, flexwerkers en nulurencontracten.’ Werkgever overbodig Dat Lodewijk Asscher als minister van Sociale Zaken het liefst een maatschappij wil waar vaste contracten weer de norm zijn, is volgens Spaninks een achterhoedegevecht. Nike Air Max Norge Nettbutikk ‘De wereld gaat een kant op waar mensen veel beter in staat zijn keuzes te maken hoe ze hun eigen leven en werk willen inrichten en harder opkomen voor het recht dat te doen.’ Adinda Akkermans is daar een typisch voorbeeld van. Air Max 90 Dames

 • NIKE AIR ZOOM ELITE 9
 • Zij werkt als schrijvend journalist en radiomaker en maakt verhalen in opdracht van omroepen of kranten maar heeft ook een collectief, Bureau Boven, waarmee ze zelf projecten opzet. New Balance Tienda

 • Portland Trail Blazers
 • ‘Soms wil je lang aan iets werken en er meer verdieping uit halen.

 • Nike Air Huarache Heren
 • Even niet afhankelijk zijn van je opdrachtgever, zelf de agenda bepalen en de regie houden.’ Dat laatste is volgens Spaninks een reden voor veel zzp’ers om ‘voor zichzelf’ te gaan werken. air max pas cher ‘Uit een onderzoek waarin naar millennials en hun loopbaan werd gekeken, bleek dat een groot deel geen enkele behoefte heeft aan een werkgever die zich over hem ontfermt. Nike Air Max 2017 Heren grijs Air Jordan 12 (XII) Nike Air Max 2016 Goedkoop Women Air Jordan 7 Loyaliteit aan een bedrijf vinden ze ook niet belangrijk.

 • NIKE AIR MAX THEA
 • Nike Air Max Thea Heren blauw
 • fjallraven kanken mini (enfants) 7 L Wel willen ze bijdragen aan een bepaald doel.’ Als elke cappuccino telt Toch lijken de zzp’ers een groot gedeelte van de stad te bevolken: loop op een willekeurige dag het Volkshotel binnen en zie de geconcentreerde gezichten in de buurt van een stopcontact of tel de werkbesprekingen bij een frappuccino van de Starbucks.

 • Nike Air Max 90 Femme
 • Nike Air Max 2017 Men
 • Ook de vele flexkantoren als WeWork, Zoku, Spaces of Het Nieuwe Kantoor maken de zzp’ers zichtbaar aanwezig. Nike Air Max Très pas cher adidas gazelle Marcus Mariota Oregon Football Jerseys Investeerders hebben deze mogelijkheid ontdekt, schrijft Herman Stil in het Parool.

 • Canotte Michael Jordan
 • Nieuwe flexkantoren schieten als paddenstoelen uit de grond; er wordt zelfs gevreesd voor een nieuwe zeepbel in kantorenland.

  Struikelen over de laptopsnoeren op weg naar je latte macchiato

  En dan zijn er nog de MacBooks in elke vestiging van de Coffee Company. Stephen Piscotty Authentic Jersey Soms laten passief-agressieve bordjes met ‘Laptoppers vinden we niet zo gezellig’ weten dat vijf uur lang naar je beeldscherm staren onder het genot van één cappuccino niet zo gewaardeerd wordt.

 • Air Jordan 7 Homme
 • Gary Feingold heeft niet zo’n moeite met de werkende Amsterdammers in zijn zaken: bij Gary’s Muffins en Gary’s Deli was hij gewend aan dit fenomeen. nike air max 1 mujer Fjallraven Kanken 20L Fjallraven Kanken Sale NO.2 air max 90 pas cher scarpe nike air max bambino scontate ‘Als iemand drie uur aan een tafeltje zit met één koffie wordt er vriendelijk iets van gezegd. nike air presto bambini Maar het hangt erg van af hoe lang iemand aan een tafeltje zit, of hij iets bestelt en vooral of iemand aardig is.’ In zijn nieuwe zaak, Belcampo in OBA de Hallen, is veel plek voor lezers en werkers. Adidas Ultra Boost Heren

 • EQUIPMENT 10 M
 • Nike Air Max 90 Donna
 • ‘Omdat ik 120 stoelen heb, is er altijd wel ruimte.

 • LUNARGLIDE 8
 • Fjallraven Kanken Big Zolang laptoppers geen plek in nemen van iemand die wil lunchen, vind ik het prima. Air Jordan 7 Retro De bovenverdieping is langzamerhand een werkplek geworden waar de code of silence heerst; je hoort mensen echt “sh sh” zeggen als er lawaai wordt gemaakt.’ Eigen rekening Waarom werken al die mensen toch graag voor zichzelf en niet ‘veilig’ voor een baas? Volgens Spaninks heeft het te maken met dromen waarin een bedrijf en een baas vooral belemmerende factoren zijn. Canotte NBA a Poco Prezzo Nike Kobe 11 ‘Ik denk dat het begint met het besef dat je iemand bent die iets kan en wil. adidas y3 damskie Golden State Warriors Op zoek naar de beste manier om die kant van jou tot uitdrukking te brengen, is voor steeds meer mensen de oplossing om voor eigen rekening en risico te werken, zonder baas en zonder mensen in loondienst te nemen. new balance 373 bleu orange new balance 373 uomo prezzo

 • Air Max 87 Homme
 • San Antonio Spurs Goddank is dat in Nederland relatief makkelijk te regelen en volgens mij moeten we daar ontzettend zuinig op zijn. asics gel quantum 180 damskie Asics Hombre Asics Pas Cher Boston Celtics nike air jordan 11 mujer

 • NIKE AIR PEGASUS 92-16
 • Creativiteit maakt mensen namelijk gelukkig en combinaties tussen eigen gevoel, wensen en de markt mogelijk.’ Dat is niet alleen gunstig voor de zzp’er maar ook voor maatschappij volgens Spaninks.

 • ZOOM KD 9
 • Het stelsel van sociale zekerheden is volgens hem een systeem uit de vorige eeuw en een maatschappij die al niet meer bestaat. ‘In een baan met sociale zekerheid en pensioen zit je in een cel met gecapitonneerde wanden; je kunt je niet bezeren maar je komt er ook niet uit.’ Het aantal zzp’ers is geen uiting van de hyperindividuele samenleving, want al die zelfstandigen gaan juist graag bij elkaar zitten. new balance 574 damskie

 • Nike Air Max 2017 Men
 • Een belangrijke speler daarin is de broedplaats. Andrew Luck – Stanford Cardinal Gebouwen aan de rafelranden van de stad en voormalige kraakpanden ontwikkelen zich met subsidie van de gemeente tot bedrijfsgebouwen voor creatieven.

 • Air Jordan 3 Homme
 • Adidas Pas Cher Urban Resort heeft dertien van zulke projecten in de stad, Hilde van Wijk is daar verhuurcoördinator. Canotte nba Bambino nike air max 2017 dames

 • FREE 5.0
 • new balance 577 grey green orange nike air max 2016 grijs nike tn homme ‘Juist als de economie weer aantrekt is er een enorme druk op ruimte. Air Jordan 9 Via subsidie verleid je ontwikkelaars om maatschappelijk bewust te verhuren.’Humuslaag van creatieven Dat is voor de stad interessant omdat in de broedplaatsen creatieven niet zoals in de flexkantoren of café’s toevallig samen aan een tafel zitten, maar op een vaste werkplek. nike pas cher asics buty męskie Zo beginnen samenwerkingen en kan een creatief milieu ontstaan. Canotte Selección de USA New Balance Baratas Womens Air Jordan 5 Nike Sko Norge Van Wijk: ‘Veel nieuwe huurders komen van kunstopleidingen en vormen samen een humuslaag in de stad voor jonge makers.

 • ULTRA BOOST 2017
 • Adidas Stan Smith Heren Michael Strahan Jersey new balance 373 uomo prezzo Die zorgt voor economische, sociale en culturele waarde voor de stad.’ Volgens Van Wijk horen de bewoners van een broedplaats, veelal kunstenaars en creatievelingen, bij de stedelijke economie van nu. nike running goedkoop

 • Nike Free 5.0 Dames grijs
 • Dallas Mavericks ‘De 1100 mensen die bij ons een ruimte huren zijn vaak minder gepolijste types.’ Wiel uitvinden Ook op andere manieren wordt de samenwerking gezocht; vele freelancers zoeken elkaar op in collectieven. nike air max pas cher Womens Nike Air Huarache Canotta Oklahoma City Thunder NMD Adidas Dames La chaussure de running Asics Nineties Productions is een samenwerkingsverband van theatermakers: drie zzp’ers werken voor hun eigen stichting. cheap air jordans free shipping Nike Air Max 2016 Heren grijs asics gel lyte 5 donna Samen maken ze muziektheatervoorstellingen, per project huren ze andere freelancers in voor de vormgeving, muziek of PR. chaussures de foot Nike Volgens Anne Maike Mertens van Nineties Productions zoeken ook collectieven elkaar weer op. Arizona State Sun Devils Canotte Chicago Bulls

 • Air Jordan 6 Donna
 • Zapatillas New Balance Online asics gel nimbus 14 hombre Zij heeft met haar compagnons zelfs de Nacht van de Collectieven opgericht.

 • FREE RN
 • New Balance 009 hombre ‘We waren nieuwsgierig naar de werkwijze van andere theatermakers.

 • AIR HUARACHE
 • new balance 577 grey green orange Er zijn zo veel talentvolle mensen die allemaal het wiel aan het uitvinden zijn zoals subsidie aanvragen of een zakelijk leider aanstellen. nike air max 2016 goedkoop

 • NIKE AIR MAX THEA ULTRA FLYKNIT
 • Adidas Superstar Dames

 • Nike Air Max 90 Dames blauw
 • Tijdens die nacht hebben we ideeën uitgewisseld. asics outlet Chicago Cubs World Series Champions Jersey Mochilas Kanken Baratas Volgens mij is het typisch voor onze generatie om genereus te zijn met het delen van een projectplan of een begroting.’

  Geen hyperindividuele samenleving, juist sociaal

  De zzp’ers zijn met veel, maar een leger dat de stad overstroomt, kunnen we het niet noemen; het is vooral dat ze op zichtbare plekken in de stad te vinden zijn.

 • Nike Free 5.0 Dames zwart
 • De creatieve en eigenzinnige makers horen bij de stad en zoeken elkaar op wanneer dat nodig is, maar laten elkaar ook gemakkelijk weer los, op naar een volgende cappuccino. Russell Wilson – Wisconsin Jerseys

 • Utah Jazz
 • Deze freelancers, samenwerkend of niet, en al dan niet voorzien van sociale verzekeringen blijven zichzelf toch vaak zzp’er noemen. Compra Mochilas Kanken Fjallraven España

 • Air Max 2017 Nero Donna
 • Odell Beckham Jr Jersey Hebben ze verdorie alles goed geregeld voor zichzelf, alleen een andere naam die beter de lading dekt, daar mag een freelance reclamemaker zich nog wel eens over buigen.

 • Nike Air Max 1 Femme
 • Peyton Manning Jerseys Nick Marshall Jerseys Nike Air Max 1 Heren wit Adidas buty dziecięce De laptopnomade Anne Barnhoorn (34), scenarioschrijver ‘Ik kan me beter concentreren als er van alles om me heen gebeurt. Fjallraven Kanken No.2

 • nike free run 5 0 blu uomo
 • Daarom zit ik vaak te werken in de Stadskantine, Hutspot, Coffee & Coconuts of Beter en Leuk. Air Jordan 8 Donna Tennis Nike France Ergonomisch totaal ruk natuurlijk maar thuis ga ik in bed zitten typen en dat is nog minder goed. New Balance 420 męskie Maglie Los Angeles Lakers Ik luister vaak dialogen of gesprekken af en kijk uit het raam als iemand iets geks doet. Canotte Sacramento Kings Toronto Raptors Ik zit ook regelmatig in het café bij bibliotheek De Hallen. Nike Air Max 2016 Heren grijs Braxton Miller College Jerseys Bovenin is het altijd heel stil, behalve toen er een ochtend iemand tegenover mij uitgebreid een grote zak noten begon te eten. Ik ging kapot van irritatie.’ ‘Soms loop ik natuurlijk wel eens met mijn ziel onder mijn arm en baal ik van de financiële onzekerheid of dat ik geen collega’s heb. air max 1 pas cher Nike Air Force 180 Mid asics tiger donna Maar ik ben inmiddels al zo verzzp’t dat ik nooit meer iets anders kan; ik heb ooit les gegeven maar vond het al moeilijk om een keer in de week ergens om half tien te moeten zijn.’ ‘Soms als ik in een café over nieuwe filmprojecten zit te praten, schaam ik me.

 • Nike Air Presto Dames
 • Ole Miss Rebels Ik ben bang dat anderen denken: “daar heb je weer zo’n semi-toffe zzp’er”.’

  Foto: Iris Duvekot
  De ondernemer JAN-JELLE TEPPEMA (29), HEEFT EEN DRONE-FILMPRODUCTIEBEDRIJF VOOR HET VOLKSHOTEL OP DE WIBAUTSTRAAT ‘Vaak zit ik in het Volkshotel vanwege de relaxte sfeer.

 • Nike Air Max 90 Rosso Uomo
 • Een beetje druk is het wel, maar ik doe mijn oordoppen in en werk gewoon door. Maglia Scottie Pippen Nike Sko Norge Nettbutikk asics gel stratus hombre Ik wissel dit af met hotel The Hoxton en thuis. Canotte Detroit Pistons nike scarpe italia Samen met mijn zakenpartner heb ik FLYGUYS opgezet; wij maken shoots met drones voor lms, commercials en tv- programma’s. Ik ben nu mijn administratie aan het doen en e-mails aan het schrijven, maar we zijn vooral op sets aan het werk, dus een kantoor heb- ben we niet nodig. We zijn allebei zzp’er en vor- men samen een VOF.

 • Nike Air Max 90 Women
 • Canotte Portland Blazers We hebben geen geld ge- leend maar met onze inkomsten stap voor stap alle investeringen kunnen doen die we nodig heb- ben. Nike Dames Andrew Heaney Jersey Inmiddels hebben we twee drones gekocht. Nike Air Max 2017 Goedkoop

 • Nike Air Max 2017 Uomo
 • Canotte Oklahoma City Thunde Soms is het natuurlijk saai om geen collega’s te hebben, maar hier tussen alle werkende mensen heb ik toch het gevoel samen bezig te zijn. Op een werkplek als deze ontmoet je regelmatig mensen, dat leidt vaak tot interessante gesprek- ken. New Balance Polska fjällräven kånken Mini Het grote voordeel van zzp’en vind ik de vrijheid; ik kan sporten, werken en uitslapen wan- neer ik wil. Fjallraven Kanken Baratas nike air max 1 pas cher lunette de soleil oakley pas cher Mijn week ziet er ook altijd anders uit, afhankelijk van wind, regen of zon die een shoot kan laten slagen of mislukken.’ De permanente interimmer ROSA LOHMAN (27), VRIJWILLIGERS- COÖRDINATOR FESTIVALS BIJ DE NDSM-WERF ‘Ik vind het heel leuk om steeds op een andere plek terecht te komen waar ik nieuwe dingen leer en steeds ook weer doorga met mezelf ont- wikkelen. Ik ben vrijwilligerscoördinator of loca- tiemanager bij festivals als Oerol, IDFA, Fringe, het Magneet Festival en IFFR. gel lyte 3 nike buty dziecięce Nike Pas Cher Nike Air Max 90 Pas Cher Pour Femme Vaak werk ik dan een maand op redelijk normale kantoortijden, daarna werken we richting het festival als een gek naar die piek, om vervolgens twee weken vakantie te houden. Als ik daar tijd voor heb tenminste; in de zomer gaan de festivals vaak achter elkaar door. Jimmy Graham Seattle Seahawks Jersey Soms denk ik dat ik een rustiger baan moet ne- men met meer structuur, maar ik vind het lekker om op te gaan in de werkdruk.

 • NIKE ROSHE RUN
 • Ik wil kortom op deze manier blijven werken tenzij er iets op mijn pad komt dat ik echt heel leuk vind om lang te blijven doen. Canotta NBA sac a dos kanken fjallraven

 • Nike Free 5.0 Dames zwart
 • Roshe Run Donna Nere
 • Goedkoop Nike Air Max Als er druk op zit, word ik produc- tiever en heb ik een jn gevoel aan het einde van de dag. Nike Air Max 2016 Heren cheap fjallraven kanken Overal waar ik ga werken wordt van mij verlangd dat ik zzp’er ben, dus dat ik een eenmanszaak heb, is meer ontstaan uit de vraag dan dat ik dat zelf graag wilde.’ Het collectief SASKIA FRANKEN (53), MARTIJN BLOKLAND (47), SJOERD VAN HEUMEN (43) EN CHARLEY (9), VORMGEVERS EN KANTOORHOND IN HUN STUDIO IN NOORD Van Heumen: ‘We zijn een collectief met allemaal onze eigen projecten, maar werken ook steeds meer samen. Stanford Cardinal Asics Gel Quantum 360 Dames Julio Jones Alabama Football Jerseys nike air max flyknit hombre Soldes Asics 2017 Klanten vinden het vaak prettig om hun opdracht bij een bureau neer te leggen, daarom zijn wij met zeven mensen Bureau Studio begonnen.’ Franken: ‘Ik vind het prettig dat je collega’s kunt laten meekijken naar jouw werk en kan horen hoe zij met hun klanten praten. nike air max 90 hombre Fjallraven Kanken Classic En soms is het gewoon lekker om even stoom te kunnen afblazen.’ Blokland: ‘Ik heb het een half jaar vol gehouden om thuis te wer- ken, maar dan is de caissière bij de Albert Heijn je eerste aan- spraak van de dag.’ Van Heumen: ‘En hond Charley heeft natuurlijk een verbindende functie.

 • Nike Air Huarache Donna
 • Al laat alleen Saskia die uit.’ Franken: ‘Ik ben al twintig jaar zzp’er. air max 1 pas cher

 • Nike Air Max Thea Heren
 • Air Max 2017 Donna Nere
 • Daarvoor werkte ik wel in loondienst, maar ik vind het heel saai om steeds hetzelfde blad te maken.

 • Nike Air Max 90 Donna Rosa
 • Het is veel prettiger om eigen baas te zijn, waarschijn- lijk ben ik te eigenwijs of eigengereid voor iets anders.’ Blokland: ‘Ik wil niet verplicht worden om hier van negen tot half zes te zitten. Asics Gel lyte 3 Heren fjällräven kånken Barn Mochilas Kanken Big Soms werk ik zestien uur op een dag en soms drie.’ Van Heumen: ‘Als je in een bedrijf werkt, heb je te maken met al dat politieke gedoe. New Balance 577 męskie Wij kiezen ervoor om met elkaar te werken als het uitkomt, maar het hoeft niet.’ Het freelancerskantoor MICHIEL LANDEWEERD (38, LINKS), FOTOGRAAF EN FILMMAKEREN DARYL MULVIHILL (39, RECHTS), ARCHITECT EN DOCUMENTAIRE- MAKER IN HUN KANTOOR IN DE OPEN COOP Landeweerd: ‘Ik heb wel een kantoor nodig, een plek waar ik me af kan sluiten en niet tus- sendoor de was ga doen.’ Mulvihill: ‘Ik vind het ook belangrijk om een kan- toor te hebben waar je je werk achter kunt laten. solde adidas chaussures pas cher Canotte Oklahoma City Thunde Goedkoop Nike Schoenen

 • ADIDAS NMD
 • In dit gebouw werken ongeveer tachtig zzp’ers, wij zitten met zijn drieën op een kamer.

 • Nike Air Force 1 Women
 • Op de gang kom je dagelijks mensen tegen waarmee je een relatie opbouwt en met wie je ook regelma- tig samenwerkt.’ Landeweerd: ‘Ik vind het heel belangrijk om in mijn eigen tijd te bepalen welke werkzaamheden ik wil doen. Ik werk liever meer dan 40 uur per week voor mezelf dan 36 uur vast. nike air jordan 11 mujer De keer- zijde is dat ik op vakantie toch nog een camera- man aan het regelen ben voor een klant. nike tn noir femme Het lijkt me heerlijk als je na vijf uur geen zorgen meer aan je kop hebt en verantwoordelijkheid naar de baas door kunt schuiven.’ Mulvihill: ‘Ik heb als architect bij andere bureaus gewerkt maar ontslag genomen omdat ik mijn eigen opdrachten wil bepalen.